Cavitatie behandeling

Wat is Cavitatie?

Cavitatie is een nieuwe manier om met blijvend resultaat vet te verwijderen. Het is een alternatief voor liposuctie, maar zonder chirurgische ingreep. De behandeling komt uit de medische wereld en is gebaseerd op de implosie van vetcellen via ultrasone geluidsgoven. Door deze zogenaamde cavitatie worden de wanden van vetcellen verzwakt en uiteindelijk afgebroken. Hierdoor komt de inhoud van de vetcellen vrij waarna deze door het lichaam op een natuurlijke manier worden afgebroken en afgevoerd. Het gaat hier echter niet om grote hoeveelheden vet, maar om het verwijderen van vet op lokale zones waar het moeilijk verdwijnt.Deze methode is pijnloos en kent vele voordelen ten opzichte van chirurgische Liposuctie: je hoeft niet onder narcose, je hoeft niet te herstellen en je houdt geen littekens over. Bovendien kost Cavitatie slechts een fractie van Chirurgische Liposuctie!

 

Voor de behandeling:

Tijdens het intake gesprek leggen we alles uit over de behandeling. Ook dient te worden nagegaan of u in goede gezondheid verkeert. Wij bespreken welk gebied er behandeld gaat worden. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de vetophoping en het doel dat u voor ogen heeft. Een combinatiebehandeling kan geadviseerd worden om tot een goed eindresultaat te komen. Meestal wordt de eerste behandeling aansluitend aan dit intake gesprek uitgevoerd.

 

De behandeling

Na het aanbrengen van een contactgel wordt de behandelkop op het te behandelen gebied gebracht. Door middel van geluidsgolven (40 kHz) worden er tijdens de behandeling golvende bewegingen van compressie en decompressie opgewekt. Er worden roterende bewegingen met de behandelkop uitgevoerd om zodoende alle vetcellen te treffen. De behandeling is geheel pijnloos; wel kunt u enkele kleine tintelingen of warmteprikkels waarnemen. De hoeveelheid vet die vrijkomt mag niet te groot zijn, anders is het lichaam niet in staat om het vrijgekomen vet te verwerken, zodat er per keer maximaal 2 zones behandeld kunnen worden. Er wordt geen schade toegebracht aan de bloedvaten, zenuwen, bindweefsel of huid.

 

Na de behandeling:

Geadviseerd wordt om binnen 6 tot 8 uur na de behandeling extra te bewegen en veel water te drinken, .i.v.m. het afvoeren van de afvalstoffen. Om ervoor te zorgen dat losgekomen vetcellen ook daadwerkelijk uw lichaam verlaten adviseren wij om dagelijks gemiddeld 2 liter water te drinken. Dit zal bijdragen aan een goed resultaat, 2 uur voor en 2 uur na de behandeling adviseren wij geen cafeïnehoudende dranken te nuttigen. Het gebruik van alcohol wordt tot 2 dagen na de behandeling afgeraden.

 

Het resultaat:

De resultaten zijn verschillend per persoon, maar gemiddeld zult u een vermindering hebben van 2 tot 10 centimeter in omtrek. Omdat het membraan van de vetcellen geen functie meer heeft en de vetcel geen capaciteit meer heeft om het vet vast te houden, wordt het ingekapseld en uitgescheiden. Het resultaat is definitief: ons lichaam maakt geen nieuwe vetcellen aan. Echter is ons lichaam wel in staat om bij een ongezonde levensstijl opnieuw (lege) vetcellen (welke niet door de cavitatie behandeling zijn bereikt) als opslag voor vetten te gebruiken. Om op gewicht te blijven is het belangrijk om een gezond eetpatroon aan te houden en indien mogelijk ook sport, hierdoor worden nog betere resultaten behaald. Het aantal behandelingen verschilt per persoon en is afhankelijk van het resultaat dat u wenst te bereiken. Na 2 behandelingen gaat u resultaat zien. Doorgaans zijn 6 tot 10 behandelingen nodig om van die hardnekkige zone af te komen. Voor een optimaal resultaat kunt u 8x wekelijks behandelen. Een prettig bijkomend verschijnsel van simultane behandeling met zowel het ultrasone geluid als de RF is dat de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Verder wordt de huid aangespannen en zal de huid er tevens fris en glad uitzien na verloop van tijd.

cavitatie

Contra-indicaties zijn:

 • Epilepsie
 • Obesitas
 • Ziekten/afwijkingen aan lever- of nierfunctie
 • Diabetes
 • Stofwisselingsziekten
 • Metalen protheses nabij de te behandelen zone
 • Hartziekten (pacemaker)
 • Ernstige vaatziekten
 • Hoog cholesterolgehalte
 • Circulatieproblemen
 • Bij beschadigingen aan het huidoppervlak (dermatitis, eczeem, verwondingen, ontstekingen en dergelijke)
 • Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven.
 • Trombose/flebritis
 • Hoge bloeddruk
 • Isotretinoïne
 • Metalen implantaten
 • Bloedstollingsproblemen, bloedverdunners.

 

Combinatie behandeling van dubbele vetverbranding, anti-cellulitis en huidverstrakking:

 

1 Combi-behandeling:

Cavitatie 30 min. + 45 min RF + Vacuumtherapy 10min = €80,00.

6 Combi-behandelingen:

Cavitatie 30 min. + 45 min RF + Vacuumtherapy 10min = €450,00.

10 Combi-behandelingen:

Cavitatie 30 min. + 45min RF + Vacuumtherapy 10min.= €700,00.

 

Wij anbeloven van eerst behandeling een Detox dag = Scrub + Cavitatie + orthomoleculair  kleimasker + infrarooddeken (ongewer 120min.) €110,00.

 

*Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimiaal 12 maanden gestopt zijn hiermee. Dit bekijken we allemaal samen tijdens het intake-gesprek.

Wij raden aan om als eerste behandeling te beginnen met een DETOX dag.

Sbrub + Cavitatie + orthomoleculair kleimasker + infrarooddeken (ongeveer 120 min.) €110,00.

1 Combi-behandeling

€80 85 min
 • Cavitatie 30 min. + 45 min RF + Vacuumtherapy 10min

6 Combi-behandelingen

€450 85 min
 • Cavitatie 30 min. + 45 min RF + Vacuumtherapy 10min

10 Combi-behandelingen

€700 85 min
 • Cavitatie 30 min. + 45min RF + Vacuumtherapy 10min

Wij anbeloven van eerst behandeling een Detox dag

€110 120 min
 • Scrub + Cavitatie + orthomoleculair  kleimasker + infrarooddeken

Wij raden aan om als eerste behandeling te beginnen met een DETOX dag

€110 120 min
 • Scrub + Cavitatie + orthomoleculair kleimasker + infrarooddeken
 • *Heb je vitamine A medicatie gebruikt dan moet je minimiaal 12 maanden gestopt zijn hiermee. Dit bekijken we allemaal samen tijdens het intake-gesprek.