Led Lichttherapie

Huidverbetering met LED-lichttherapie. LED-lichttherapie is een volledig pijnloze vorm van therapie voor de huid, welke geweldige, verjongende resultaten oplevert. Het is een zachte en verzachtende methode, waarbij geen warmte wordt gegenereerd, zoals bijvoorbeeld bij IPL. Sterker nog, het is zelfs een ontspannende behandeling. Deze vorm van huidtherapie is ideaal voor mensen die de collageenaanmaak in de huid een boost willen geven of een behandeling tegen acne willen.

 

Waar is LED-lichttherapie voor geschikt?

Met LED-lichttherapiebehandelingen kun je het volgende aanpakken ter verbetering van de huid:

  • Acne en andere onzuiverheden
    • Rimpels en fijne lijntjes
    • Oppervlakkige littekens
    • Pigmentvlekken
    • Grove poriën en grove huidstructuur

Ook is LED-lichttherapie inzetbaar ter bevordering van wondgenezing, na en cosmetische of medische ingreep en tegen huidveroudering.

 

Wat is het verschil tussen LED en laser?

Bij een laserbehandeling wordt een geconcentreerd licht gebruikt om de huid weg te branden. LED maakt geen gebruik van een sterk geconcentreerde lichtbron.

Een LED Therapie Masker behandeling veroorzaakt dan ook geen roodheid, brandwonden of huidbeschadigingen.

 

Golflengtes LED-lichttherapie

LED-lichttherapie wordt uitgevoerd in drie verschillende golflengtes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende kleuren. Afhankelijk van het gewenste resultaat wordt de kleur voor de behandeling gekozen.

 

Rood licht –Huidverjonging – Huidverbetering

Het actieve rode licht dringt het diepst in de huid door en zorgt voorde verminderde afbraak van elastine.
Het rode licht zorgt voor een verhoogde productie van pro collageen en collageen in de huid.
De gehele conditie van het bindweefsel wordt zodoende verbeterd, waardoor de huid een krachtige impuls krijgt om zich te verjongen en herstellen.

 

Groen licht (525nm) Littekens en wondgenezing, hyperpigmentatie

Het effect van groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiftigen) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na microneedling- of  peelingbehandelingen.

 

Blauw licht (470nm) – Acne

Het blauwe licht dood de bacteriën, zonder dat de huidcellen er last van hebben. Werkt kalmerend en ontstekingremmend.

 

Conclusie

Een behandeling met LED-lichttherapie bevordert de productie van collageen, bestrijdt de bacteriën die acne veroorzaken en vermindert rimpels. Ook de stevigheid en elasticiteit van de huid worden verbeterd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. De behandeling is volledig pijnloos en wordt zelfs als aangenaam ervaren. Het is geschikt voor alle huidtypes, voor zowel mannen als vrouwen en heeft geen nadelige effecten voor de huid.